Jdi na obsah Jdi na menu
 


Penál

7. 9. 2014

Vybavení penálu je pro děti zásadní – pokud nemají potřebné pomůcky, jsou při výuce ztracené… Proto je potřeba s dětmi každý den kontrolovat, že v penále nic nechybí a tužky i pastelky jsou ořezané.

Prosím, obohaďte dětem penál o následující vybavení, pokud jej ještě v penálu nemají:

3 tužky – vždy ořezané, trojhranné (tvrdost 2 neboli HB)

Ořezané pastelky – v balíčku, který děti dostaly, byly pastelky, které neobsahují modrou. Doplňte, prosím, pastelky, aby děti měly všechny běžné barvy - cca 10 až 12 barev (v učebnicích jsou někdy konkrétně zadané úlohy a je dáno, kterou barvou má dítě vybarvovat.)

Lepidlo – tyčinkové

Nůžky – které dobře stříhají. Poučte své dítě o bezpečné práci s nůžkami.

Ořezávátko -při vyučování není na ořezávání čas, ale pro nejhorší případy alespoň na přestávku…

Gumu – byť bych byla ráda, aby děti především v hodinách psaní nic samy negumovaly (na tom se s nimi dohodnu osobně – nemusíte si s tím dělat hlavu:-))

Výjimečně ve škole využijeme fixy. Myslím si, že ale není vůbec nutné, aby je děti v penálech měly. Pokud je nemají, nemusíte je kupovat. Koupím nějaké do třídy a budou si je moci půjčovat. Rozhodně nebudeme fixy používat na běžné kreslení.

 

S tímto vybavením se zatím dobře obejdeme.

Jak jsem říkala na třídních schůzkách, na pero máme ještě dost času. Nejprve se děti musí naučit psát "lehkou rukou" – netlačit příliš tužkou do papíru, správně držet psací náčiní a rovněž správně sedět při psaní.

V blízké budoucnosti dětem přibude v penálech ještě "mazací fixa" a hadřík na mazání tabulky. (Tabulku, fixu i hadřík pro každé dítě nakoupím z třídního fondu.) Vás jen prosím, abyste své dítě v případě, že bude doma pracovat s mazací tabulkou a fixou, důsledně vedli k tomu, aby mělo fixu zavřenou vždy, když nepíše. Tyto fixy velmi rychle vysychají a je nutné naučit se, že pokud právě nepíši, musím fixu zavřít! (Jinak by děti neměly čím psát…) Děkuji Vám za pomoc!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář